Køb originale værker direkte⎟Fri fragt & retur⎟Kun 5% kunstnermoms⎟Kontakt & fremvisninger ➝

OM WRECKAGE FOTOSERIEN


Vesterhavet

Casper Sølbergs fotokunst-serie “Vraggods” skildrer igennem mere end 160 originale fotografier uberørt strandingsgods langs den jyske vestkyst.

Cold Hawaii
Serien viser bla dunke, fiskekasser, net, snore og andet vraggods, der er skyllet op på stranden. Geografisk dækker serien en strækning fra Fjand nord for Ringkøbing over Cold Hawaii, Bulbjerg og Lønstrup helt op til Tversted og Skagen. 

Udstillet i Tyskland
Serien er optaget igennem mere end 14 år fra efteråret 2006 og har bla været udstillet i kunstforeninger, institutioner og kulturcentre i Tyskland, København, Jylland og på Vendsyssel Museum.Snapshots
Fælles for alle fotografierne er, at de snapshots – dvs. de er taget uden brug af kunstigt lys og berøring af objekterne fra kunstnerens hånd.

Photoshop
De er efterfølgende bearbejdet af flere omgange i Photoshop - senest i perioden 2017-2020, hvor udvalgte værker udkom i to nye serier af limited editions. De nye editions er opdelte efter årstal og inddelte efter perioderne fra hhv. 2006-2014 og 2015-2020."Vraggodset er blæst henover Vesterhavet, smadret af bølgerne, strandet på kysten og fotograferet uden berøring – ofte kun med et eneste foto".
Casper Sølberg, 2021.

Fiskeriindustrien
Via logoer på fiskekasser dokumenterer fotografierne, at langt den største del af det vraggods, der rammer den danske vesterhavskyst, er af plastic og stammer fra den britiske fiskeriindustri. Det står i kontrast til tidligere tiders vraggods, der ofte var af træ og skabte værdi for de lokale befolkninger.

Seriens udvikling
Serien har udviklet sig visuelt gennem perioden. I perioden 2006-2014 undersøger Sølberg primært vraggodsets natur og inskriptioner via close-ups med kun objekt og baggrund. I perioden 2015-2020 udfoldes fotoseriens visuelle potentiale yderligere i forhold til 2006-2014, med de store bjergtagende panoramaer, hvor Vesterhavet indgår som en del af motivet. 
iPhone
I perioden frem til 2014 brugte Sølberg et Leica Digilux kamera til fotografierne. Ved et tilfælde i sommeren 2015 fandt Sølberg en lang række vraggods og, af mangel på andet, brugte han sin medbragte iPhone til at fotografere dem - og resultat blev så godt, at han har gjort lige siden.

Om Sølberg
Casper Sølberg har hele sit liv opsøgt de mest øde egne af vestkysten og været aktiv windsurfer i bla. Cold Hawaii siden slutningen af 1980'erne.Andre værker
Ud over serien "Vraggods", har Sølberg også foto serien "Grains" bag sig, samt mange andre fotografiske kunstværker, malerier og tegninger.

SE UDVALGTE FOTOGRAFIER →