Originale værker direkte⎟Fri transport⎟Kontakt kundeservice ➝

OM VRAGGODS


Casper Sølbergs fotokunst-serie “Vraggods” skildrer igennem mere end 160 originale fotografier uberørt strandingsgods langs den jyske vestkyst.

"Vraggods serien handler – for mig – dybest set om at være strandet ..."

Serien er optaget igennem mere end 14 år fra efteråret 2006 og har bla været udstillet i kunstforeninger, institutioner og kulturcentre i Tyskland, København, Jylland og på Vendsyssel Museum.


Geografisk dækker serien en strækning fra Fjand nord for Ringkøbing over Cold Hawaii, Bulbjerg og Lønstrup helt op til Tversted og Skagen. Serien viser fx dunke, fiskekasser, net og snore, der er skyllet op på stranden.


Fælles for alle fotografierne er, at de er taget uden brug af kunstigt lys og berøring af objekterne fra kunstnerens hånd. De er bearbejdet af flere omgange i Photoshop - senest i perioden 2017-2020, hvor udvalgte værker udkom i en helt særlig Art Edition, der er tilgængelig i webshoppen. 

"Udvalgte fotografier udkom i en helt særlig Limited Art Edition i 2020 ..."

Via logoer på fiskekasser dokumenterer fotografierne, at langt den største del af det vraggods, der rammer den danske vesterhavskyst, er af plastic og stammer fra den britiske fiskeriindustri. Det står i kontrast til tidligere tiders vraggods, der ofte var af træ og skabte værdi for de lokale befolkninger.


Casper Sølberg har hele sit liv rejst langs de mest øde egne af vestkysten og været aktiv windsurfer i Cold Hawaii siden slutningen af 1980'erne.

Ud over serien "Vraggods", har Sølberg også serien "Grains" bag sig, samt mange andre fotografiske kunstværker.


YDERLIGERE INFO

SE FOTOGRAFIERNE ➝ 
TIDLIGERE UDSTILLINGER ➝ 
LÆS OM CASPER SØLBERG ➝