Originale værker direkte – kontakt for fremvisning & bestilling ➝

OM CASPER SØLBERGOM CASPER SØLBERG
Dansk grafisk designer, fotograf og billedkunster.

UDSTILLINGER
Casper Sølberg udstiller i gallerier, kunstforeninger, kulturhuse, virksomheder, organisationer og pop-ups i både DK og Tyskland, samt online.

Se liste over udstillinger ➝ 

MEDIER
Malerier, fotografier, tegninger, grafik, posters og grafisk design.

OM CASPERSOELBERG.COM

Online udstilling og kunstnergalleri for Casper Sølberg med mulighed for direkte bestilling via webshop. Fri levering i hele Danmark. Betaling via internationale kreditkort eller faktura. 

UDDANNELSE
Cand.mag. kunsthistorie og visuel kommunikation.
Aarhus og Aalborg Universiteter. (1991-1998).
Student Aalborghus Gymnasium. (1989).

FØDT: 1970 i København.

BOPÆL: Skanderborg. 

OM SØLBERGS KUNSTFOTOGRAFIER

Casper Sølbergs fotokunst-serie “Vraggods” skildrer igennem mere end 160 originale fotografier uberørt strandingsgods langs den jyske vestkyst.

Serien er optaget igennem mere end 14 år fra efteråret 2006 og har bla været udstillet i kunstforeninger, institutioner og kulturcentre i Tyskland, København, Jylland og på Vendsyssel Museum.

Geografisk dækker serien en strækning fra Fjand nord for Ringkøbing over Cold Hawaii, Bulbjerg og Lønstrup helt op til Tversted og Skagen. Serien viser fx dunke, fiskekasser, net og snore, der er skyllet op på stranden.

Fælles for alle fotografierne er, at de er taget uden brug af kunstigt lys og berøring af objekterne fra kunstnerens hånd. 

Serien er ikke aktivistisk, men dokumenterer, at langt den største del af det vraggods, der rammer den danske vesterhavskyst, er af plastic og stammer fra den britiske fiskeriindustri. Det står i kontrast til tidligere tiders vraggods, der ofte var af træ og skabte værdi for de lokale befolkninger.

Casper Sølberg har hele sit liv rejst langs de mest øde egne af vestkysten og været aktiv windsurfer i Cold Hawaii siden slutningen af 1980'erne.

Ud over serien "Vraggods", har Sølberg også serien "Grains" bag sig, samt mange andre fotografiske kunstværker.

 
OM SØLBERGS MALERIER

Siden 2009 har Casper Sølberg malet farvestrålende og tegneserieinspirerede akrylmalerier, der har været udstillet i både DK og Tyskland. Værkerne er centreret omkring et levende - og forklædt - tegneseriekranie med øjne, der fungerer som en slags hovedperson gennem alle malerierne.

Kraniet gennemspiller forskellige typer af handlingsforløb på malerierne og der er ofte et element af gåde, allegori og rebus indlejret. Værkerne er bla inspireret af de barokke still-leben malerier med opstillinger af ting og madvarer, samt af formsproget fra moderne animerede film.

Sølberg maler ofte rammer ind på malerierne og mikser med genstande og rekvisitter fra kunstverden som fx laser-tyveri alarmer og overvågningskameraer. Stilistisk mikser Sølberg tegneseriestilen, som også kendes fra mange animationsfilm, med elementer af naturalisme og abstraktion.

Titlerne er på engelsk og ofte indgår de som en del af værkerne direkte på lærredet. Værkerne varierer i størrelserne fra ca. 20x30 cm og op til flere meter. Priserne starter ved ca. 3.000 kr. og op til ca. 25.000.

Malerierne danner tilsammen en større tegneserie-inspireret sammenhæng, hvor hvert enkelt værk bliver en lille del af et større hele.

GRAFISK DESIGN, 1995- (UDVALG)

DANSK CENTER FOR UNDERVISNINGSMILJØ
ARBEJDSTILSYNET 
IDRÆTTENS ANALYSEINSTITUT 
VIA UNIVERSITY COLLEGE 
JYSK 
DONG ENERGY 
IKAST-BRANDE KOMMUNE 
SKANDERBORG GYMNASIUM
PRONGHORN BIKES

Casper Sølberg arbejder sideløbende med sin kunstneriske produktion også med design af logoer og kreativitet for danske virksomheder og organisationer.

Se Casper Sølbergs grafiske design [↗︎]


UDGIVELSER


Katalog: "Casper Sølberg: 3 - The Photo Trilogy", 2011.
Katalog: "Casper Sølberg: Nature Mortes - paintings 2008-2015", 2015.